Tuesday, March 31, 2009

Perempuanlah Sangat...


Sesetengah orang berpendapat bahawa seorang lelaki yang mempunyai blog sendiri bersifat keperempuanan atau lebih tepat lagi bersifat lemah lembut.

Bagi gua mempunyai blog ini adalah salah satu medium untuk seorang lelaki meluahkan perasaan geram, benci, takut, suka duka dan tekenan yang dihadapi selain melakukan aktiviti yang digemari tanpa melibatkan perasaan orang lain atau melibatkan tingkah laku yang tidak normal.

Selain itu blogging juga salah satu medium untuk mencari kawan seperti juga facebook, myspace dan friendster. Cuma disini para blogger boleh menceritakan sesuatu perkara itu dengan lebih terperinci lagi. Bahkan blog juga boleh mempromosikan sesuatu produk atau hasil kerja yang dilakukan, berkongsi minat dan sebagainya.

Adakah mempunyai blog bersifat keperempuanan?

Apakah pendapat blogger- blogger sekalian?

Terpulang kepada individu itu untuk mentafsirnya.



P/s: Ia hanya sekadar pandangan dan gua anggap ia bukan bersifat keperempuanan.

8 comments:

Indera said...

ish mana ada. lelaki tules blog tuh kebanyakannya kreatif le. hehehehe

cik kedondong said...

ade ye org ckp camtuh?
ak rse org ade blog, and blog die dikunjungi ramai adalah 'cool'
mreka yg xtau ape itu blog adalah org terbelakang

shamimi said...

To Indera: Btul2 (Gaya upin n ipin).

To Cik K: Yup ada org ckp mcm tu.But never mind it is individual opinion.Cuma nk th pendapat org lain jew.Tun Mahathir pun bt blog kn2.

♥CHU♥ said...

bsifat keperempuanan?
jadi mcm mna dgn prempuan yg blogging? prempuan yg bsifat kprempuanan lagi?
haa~ lembik kowt~

lelaki ader blog cool weh.
maskulin gtu~
bole taw jiwa dorg dr penulisan dorg.~

emma songall said...

perghhh.
ceteknya org yg berpemikiran macam tue.
aku stuju ngn indera, mostly r llk yg ada blog nie dikalangan yg kreatif2 otak mereka.

shamimi said...

To Chu: Mksd mimi sifat keperempuanan tu ala2 nyah la.Yup melalui blog kt dpt th jiwa ssorg.

To Emma: Haha..Biarkn sahaja mereka dgn idealisme mereka yg sdh ketigglan zaman.

leya-d said...

hurm.. pendpat diorang.. kite x leh nk halang gak...

but we have our own way of thinking... so if were just here minding our own business, x kacau org, x wat jahat kat org, let it be.... we know what's best for ourselves kan? do wat u like. =D

shamimi said...

To Leya: Btol tu.Cuma mahu mendengar pandangan org lain jew.