Wednesday, October 28, 2009

Akhirnya pendrive gua tak sembunyi lagi...


Alhamdullilah...

Akhirmya ko keluar jugakan pendrive.

Sepertinya dijanjikan, gua carikan teman untuk ko yea.



P/s: Rupanya ada orang ambil pendrive gua tanpa pengetahuan gua dan lupa nak pulangkan balik. Memang nak T.N.T tadi tapi nasib baik belanja minum dan makan tadi.

P/s/s: Lega tak payah beli pendrive baru lagi.

Tuesday, October 27, 2009

My pendrive play hide and seek again...


Pendrive, owh pendrive...

Keluar la, penat sudah gua kira nie.

Dari pagi tadi sampai malam gua kira.

Ko tak nak keluar jugakan.

Sampai tertidur dibuatnya.

Keluar ek, gua tak nak main sembunyi- sembunyi lagi.

Kalau ko keluar nanti gua carikan teman baru untuk ko ek.

Keluar la ek. Please....


P/s: Kali kedua pendrive hilang, tak tahu sama ada gua yang letak salah tempat atau ada orang lain ambil tanpa bagi tahu gua.

P/s/s: Kalau tak jumpa juga, nampak gaya kena kumpul duit pula beli baru.

P/s/s/s: Duit sudah kering sebab baru beli jam baru.


Monday, October 26, 2009

Peperiksaan Akhir Semester Di Pusingan Bulatan...


Hehe....

Final exam bermula minggu depan.

Bermakna tak akan ada update selama 2 minggu.

Bermula 02/11/09 hingga 11/11/09.

Habis exam gua mahu pergi main paintball.

Dan marathon anime Bleach dan Naruto sampai lebam.

Sekian.


Sunday, October 25, 2009

Kawan @ Friends




Sebagai mana kawan yang perlu kita cari?

Ada seperti sebegitu dan sebegini.

Perlu pandai memilih dan memahami kawan.

Memang susah nak puaskan hati kawan.

Tapi perlu cuba, kalau gagal cuba sehingga puashati kawan.

Tapi lain pula kalau yang keras kepala.

Haha...yang ini pandai- pandai kamu buat.

Gua rasa semua orang menghadapinya.

Jadi pandai- pandailah kita memilih kawan.


P/s: Buat masa ini, gua ada seorang kawan yang gua anggap sebagai abang dan mentor selepas ayah gua.

No Wonder....


My Cousin Love Barcelona


Sangat minat Scarlett Johansson.


P/s: Best gila mamat dalam cerita nie dapat 2 orang aweks sekali gus. Hehe...


Thursday, October 15, 2009

Soalan...?



Apakah kerja- kerja yang dilakukan oleh para pelajar universiti pada bulan ini? Sila jawab dengan ringkasnya.

Kerja- kerja yang dilakukan pada bulan ini ialah:

- assignment

- test

- presentation

- final project



P/s: Pening lalat sebab asyik jawab test, assignment dan presentation.

P/s/s: Masih dalam mood T.N.T (Nak layan ACDC)

P/s/s/s: Baru balik dari presentation pagi tadi.




Wednesday, October 14, 2009

Today is my worse WT tuut ever...


1. Bangun lambat.
(Paling tak suka)

2. Tak dapat masuk kelas.

3. Tak dapat sign kedatangan.

4. Kereta rosak.

5. Tak leh jawab test.

6. Bateri phone terus kondem.
(Kena beli baru)

7. Assignment yang bertambah.
(Due date next week)

8. Sakit perut dan sengal badan.

9. Pendrive baru beli tersembunyi lagi.
(Pasni kena letak doggy chain. Hehe..)

10. Duit sudah kering.
(Perlu telefon bank kecemasan)



P/s: Dugaan, sabar jew la.
P/s/s: Doa supaya tak berlaku lagi perkara sebegini.




Cause I'm T.N.T, I'm Dynamite


Rasa macam nak meletup jew sekarang nie.

Jom layan lagu nie...


video


P/s: Bengang dengan diri sendiri sebab tak dapat jawab test tadi and today is ones of my unlucky day.

P/s/s: Kalau ada punch beg nie mesti best gila lepas geram.

Thursday, October 8, 2009

Melakau Rayau

Diver Shamimi 69




















Dance Move Hoedown Throwdown


Mesti korang tertarik dengan dance move nie.

video

Rajin cuba ar ikut dance move. Nanti ada masa nak torai.



P/s: Miley Cyrus chumel sangat...Hehe...

Pop It Lock It, Polka Dot It...

Sekarang gila lagu dan dance move lagu nie.

video

Nanti nak upload dance move pulak.


P/s: Layan seh lagu nie dan movienya pun best.

Thursday, October 1, 2009

Kenapa ada orang sebegini...?


Bila susah beriya- iya minta tolong.

Bila senang langsung hilang dan buat senyap.

Paling benci orang macam nie.

Kalaulah bolehlah putar masa balik. Haish...

Memang selamanya takkan tolong.

Lagi satu tak faham kenapa mesti ada orang suka kutuk orang walaupun orang tu tak buat apa- apa salah.

Sememangnya lumrah alam semesta. Pergi pelusuk semesta mana pun mesti ada juga makhluk sebegeni. Kalau ada makhluk asing pun mesti kutuk sekali.

Bukan meninggi diri atau berkata diri ini sempurna tapi selalu berfikir kenapa perkara- perkara begini perlu wujud?

Ada sahaja yang tak puas hati, dengki dan sebagainya.

Kalau fikir banyak- banyak pun boleh biyul juga.

Kesimpulannya perlu terima baik buruk sesuatu perkara dengan redhanya.



P/s: Gua senang jew selagi orang tak kacau gua tak kacau orang. Biarlah nak kutuk kew apa, gua anggap itu sebagai pandangan positif dan pemangkin semangat gua untuk terus mencapai impian gua. Baju sendiri jaga baju sendiri, baju orang pergi mampos.

Kemaskini ringkas...


Buat masa ini terlampau sibuk dan sangat tertekan dengan kerja- kerja sekolah.

Noktah.



P/s: Sudah selasa nanti gua update.