Thursday, October 1, 2009

Kenapa ada orang sebegini...?


Bila susah beriya- iya minta tolong.

Bila senang langsung hilang dan buat senyap.

Paling benci orang macam nie.

Kalaulah bolehlah putar masa balik. Haish...

Memang selamanya takkan tolong.

Lagi satu tak faham kenapa mesti ada orang suka kutuk orang walaupun orang tu tak buat apa- apa salah.

Sememangnya lumrah alam semesta. Pergi pelusuk semesta mana pun mesti ada juga makhluk sebegeni. Kalau ada makhluk asing pun mesti kutuk sekali.

Bukan meninggi diri atau berkata diri ini sempurna tapi selalu berfikir kenapa perkara- perkara begini perlu wujud?

Ada sahaja yang tak puas hati, dengki dan sebagainya.

Kalau fikir banyak- banyak pun boleh biyul juga.

Kesimpulannya perlu terima baik buruk sesuatu perkara dengan redhanya.



P/s: Gua senang jew selagi orang tak kacau gua tak kacau orang. Biarlah nak kutuk kew apa, gua anggap itu sebagai pandangan positif dan pemangkin semangat gua untuk terus mencapai impian gua. Baju sendiri jaga baju sendiri, baju orang pergi mampos.

3 comments:

..::..ein..::.. said...

itulah lumrah nye manusia skrg ni..x penah ade yg senang ati dgn diri kita

Indera said...

lumrah manusia tu mo.tiada yg perfect dlm dunia ni okay:-)

perempuandotdotdot said...

Lagi satu tak faham kenapa mesti ada orang suka kutuk orang walaupun orang tu tak buat apa- apa salah.
SANGAT AGREE DENGAN PENYATAAN INI OK. !!!!!!

ENTAH APE MASALAH MANUSIA YANG MULUT DIA BAU MAYAT MACAM TU. TAK SEDAR DIRI SUNGGUH KAN.

TOLONGLAH ORG YANG SUKA MENGUTUK NI, GET A LIFE!!